Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendy se střetnou ve filmu Godzilla vs. Kong, kde se tito mýtičtí protivníci setkávají ve velkolepé bitvě věků a osud světa tak visí na vlásku. Kong a jeho ochránci podniknou nebezpečnou cestu, aby našli svůj skutečný domov, a spolu s nimi je Jia, mladá osiřelá dívka, s níž si Kong vytvořil jedinečné a silné pouto. Neočekávaně se ocitli na cestě rozzuřené Godzilly, která postupně ničí celou planetu. Epický střet mezi dvěma titány - vyvolaný neviditelnými silami - je pouze začátkem tajemství, které leží hluboko v jádru Země. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (565)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak ani na čtvrtý pokus nic moc. Od této série jsem nikdy neměl přehnaná očekávání, doufal jsem ale, že aspoň jednou bych mohl dostat bezproblémovou oddechovou popcornovku, u níž dokonale vypnu mozek. Jenže i tentokrát se dostavila hlavně nuda a částečně i zmar. Pravda, Adam Wingard má k odpočinkové zábavě z tohoto univerza asi nejblíže, nebere se tak vážně jako směšná dvojka Godzilly a bitky titulních monster tu opravdu stojí za to. Jsou přehledné, nápaditě, digitálně i vizuálně precizní, a když Kong používá proti Godzille vše, co v okolí zrovna najde, tak se na to opravdu hezky dívá. Problém je, že té akce tu vlastně moc není a zbytek stopáže zase vyplňuje otravná a zbytečná lidská stafáž, která jen blbě čumí, utíká, něco vysvětluje nebo tupě hláškuje. Je pak až tristní, že tahle série nedokázala za čtyři filmy vyprodukovat jedinou sympatickou či výraznou postavu, které by chtěl divák aspoň trochu držet palce. Příběh je tu pak tentokrát snad ještě stupidnější a naivnější než kdy předtím a působí jak epizoda z 20 let starého seriálového animáku pro dvanáctileté kluky, v němž se bezmyšlenkovitě a bez vývoje postav jen jede z místa na místo a ke konci se to prostě nějak seřeže. Na druhou stranu, Godzilla vs. Kong evidentně nemělo snahu být něčím víc než jen tupou zábavu pro omladinu. Takže svým způsobem byl úkol splněn. Že si ovšem střetnutí dvou ikonických monster zasloužilo daleko důstojnější scenáristické a tvůrčí pojetí, je už bohužel věc jiná. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Faktem zůstává, že film o něčem tak neslučitelném s realitou (včetně té fikční), se nedá natočit tak, aby se člověk vyhnul logickým lapsům. Stále se to ale tvůrcům tohoto filmu podařilo líp, než v druhé Godzille. Třeba nápad se znakovou řečí považuju za zdařilý a finální scéna, kdy se do věci vložila Mechagodzilla, vytáhla moje hodnocení na 60%. No a co budete točit dál? ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Godzilla vs. Kong je jeden z těch filmů, jež se vlivem covidu dočkaly četných odkladů, leč nervozita producentů započila již po relativním neúspěchu druhé Godzilly. Za mě je završení této série lepším filmem, hned po Skull Island druhým nejlepším. I nový režisér Adam Wingard je však samozřejmě nucen do vysvětlovaček naprostých nesmyslů, jež nutně musí tvořit nějakou zápletku pro ony megalomanské střety nejrůznějších potvor. I vzhledem k nižší stopáži se to ale dá v pohodě přežít a o to víc se zaměřit na akční stránku věci, která je skutečně dechberoucí a pořád se je čím kochat. Možná i díky odkladům se nám dostalo audiovizuálně prvotřídní snímek, jež i v dnešní době dokáže překvapit mírou destrukce a propracovaností četných počítačových triků, převážně dvou ústředních monster a je to pochopitelně ten důvod, proč na tento typ blockbusterů koukáme. Lidské charaktery ani tentokrát příliš neohromí a skutečně tu jsou pouze nutnou kostrou děje (M.B. Brown podle mě nikdy samostatný film neutáhne), jiní jsou tu vyloženě zbyteční (K. Chandler). Snad jen Alexander Skarsgård potěšil, ale to spíše vlivem mých sympatií k němu. Dětské destrukční radovánky v hollywoodském hávu, co už samozřejmě boří kina hlavně v Číně a jistě bude i v Japonsku...70% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Kong (102 m) od posledního filmu řádně povyrostl, ale jinak to nešlo, protože by proti Godzille (120 m) něměl nejmenší šanci. Souboje mezi monstry jsou fajn a destrukce Hong Kongu vypadá efektivně. Je docela škoda, že se nebere v úvahu hmotnost monster, protože Konga by určitě nebylo možné přepravit letecky. Lidé jsou ve filmu opět zbyteční a slouží pouze jako dějová výplň před další akcí. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela to šlo, ale dost věcí v tomhle filmu moc nedává smysl. Nesmí se nad tím přemýšlet. Pokud teda člověk neřeší děj a soustředí se jen na akci, tak se to celkem dá. Po vyhubení většiny titánů se utkávají Kong a Godzilla o své prvenství na světovém žebříčku. S Kongem se podíváme do jeho rodné země ve středu Země. Pak si ti dva dají po držce a na scéně se objeví ještě třetí hráč. Vůbec jsem tam Mechagodzillu nečekal, takže to pro mě bylo příjemné překvapení. Herci jsou docela v pohodě, ale nikdo z nich moc nevyčnívá. Pohledná Eiza González to hezky oživuje. "Tohle by rozsvítilo Las Vegas na týden." ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Skladatel Junkie XL se označuje jako fanoušek Godzilly, pro kterého se rozhodl vytvořit hudební doprovod ve svém volném čase a ze srandy se o něj rozhodl podělit i s režisérem Adamem Wingardem, který byl z hudby natolik nadšený, že Junkieho obsadil na post skladatele. (fiLLthe3DD)
  • Původně měl zavítat film do kin 20. listopadu 2020, byl však odložen na květen 2021. (ČSFD)
  • Snímek během tzv. „opening weekendu“ vydělal v amerických kinech 32,2 milionů USD a během prvních pěti dní dokázal celosvětově utržit přes 120 milionů (analytici předpokládali pouhých 70), což je z hlediska tržeb nejlepší zahajovací víkend od vypuknutí pandemie covid-19. Za necelý měsíc pak celosvětové tržby pokořily hranici 400 milionů USD, což je nejlepší pandemický výsledek amerického filmu – server Variety uvedl, že aby se produkce zaplatila, potřebovala by utržit minimálně 330 milionů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

17.03.2023

Šok a obrovská tragédie. Tak nějak by se dala popsat nečekaná zpráva o smrti herce Lance Reddicka, jemuž bylo pouhých 60 let. Hvězda nespočtu seriálových a filmových rolí se zapsala do paměti diváků… (více)

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Druhá Duna mění datum premiéry

Druhá Duna mění datum premiéry

01.07.2022

Studia Warner Bros. Pictures a Legendary Pictures oznámila nová data premiér pro své dva stěžejní snímky. V obou případech se jedná o sequel k úspěchům z období pandemie, kdy každý film vydělal více… (více)

Reklama

Reklama